ZAPISY NA OBIADY I DO ŚWIETLICY
W BUDYNKU SZKOŁY PRZY UL. KARDYNAŁA B. KOMINKA 1
Zapisy na korzystanie z obiadów i świetlicy w roku szkolnym 2022/2023 będą dokonywane w dniach od 13 do 24.06. 2022 r.
SPOSOBY ZAPISYWANIA I ZŁOŻENIA KART:
- Pobranie karty osobiście w szkole - karty będą wyłożone przy dolnym wejściu do szkoły.
- Pobranie ze strony internetowej szkoły.
- Wypełnione karty należy złożyć w szkole w wyznaczonym miejscu przy dolnym wejściu do szkoły (będzie wystawiony pojemnik, do którego należy wrzucić wypełnione karty).
- Uczniowie obecnych klas III i IV otrzymają w szkole Karty obiadowe
i przekażą wypełnione wychowawcy klasy lub kierownikowi świetlicy. - Warunkiem zapisania dziecka na obiady i/lub do świetlicy jest złożenie karty.
- Karty na obiady i do świetlicy należy złożyć na nowo każdego roku szkolnego (nie ma kontynuacji z roku poprzedniego).
Wypełnione karty należy dostarczyć do 24 czerwca.
KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO ŚWIETLICY INFORMACJE DLA RODZICÓW
Jadłospis
od 19.09.2022r. do 30.09.2022r.
19.09. |
Kapuśniak z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, kości wp. kiełbasa śląska) Pierogi ruskie z okrasą (ser biały, ziemniaki, mąka, cebula, sól, pieprz, boczek wędzony) Kompot (woda, truskawka, cukier) Owoc
|
26.09.
|
Bulion ryżowy (ziemniaki ,ryż, marchew, pietruszka, seler, por ,porcja rosołowa, skrzydło z indyka, sól, pieprz) Spaghetti bolognese z serem żółtym (karkówka , wołowina, cebula, koncentrat pomidorowy, makaron(mąka,) ser żółty, sól. pieptrz) Ogórek korniszon Sok pomarańczowy (woda, koncentrat soku pomarańczowego )
|
20.09.
|
Zupa pieczarkowa (pieczarki, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, przyprawy, śmietana 18%) Filet z kurczaka w cieście (filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna, olej, sól, pieprz) Mizeria ze szczypiorkiem (ogórek zielony, śmietana 18%, szczypior, sól, pieprz) Ziemniaki Kompot (woda, rabarbar, wiśnia, cukier
|
27.09.
|
Krem z dyni z grzankami i pestkami dyni (dynia, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, sól, pieprz) Grzanki (chleb pszenny ,zioła) Nuggetsy z kurczaka (filet, jaja, bułka tarta, sól, pieprz) Sałata masłowa z rzodkiewką (sałata, rzodkiewka, szczypior, jogurt naturalny, sól, pieprz) Ziemniaki Kompot owocowy (woda, porzeczka, śliwka, cukier)
|
21.09.
|
Krupnik z kaszą jęczmienną(ziemniaki, kasza,marchew, pietruszka, seler, por, kości wp., sól, pieprz) Leczo z makaronem (cukinia, papryka czerwona, pomidory, kiełbasa, cebula, koncentrat pomidorowy, pszenica durum, Sok jabłkowy (woda, koncentrat soku jabłkowego) Owoc
|
28.09. |
Zupa fasolowa (fasola, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, kości wp. sól, pieprz) Naleśniki z dżemem( mąka, mleko, jajka, olej, dżem truskawkowy) Kompot (woda, wiśnie, cukier) Owoc
|
22.09. |
Zupa pomidorowa z ryżem (ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, porcje rosołowe ,śmietana 18%, sól, pieprz, ryż) Miruna w panierce (filet z miruny, mąka ,jajka, bułka tarta, sól, pieprz) Ziemniaki Surówka z białej kapusty i marchewki (kapusta biała, , marchew, cebula, olej, sól, pieprz) Kompot (woda, wiśnie, cukier)
|
29.09. |
Zupa rywalka (ogórek kiszony, pomidory, porcje rosołowe, ,marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%,mąka pszenna, jaja sól, pieprz) Polędwiczki w sosie własnym z kaszą jęczmienną (polędwiczka wp., cebula, czosnek mąka, sól, pieprz) Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą (kapusta pekińska, kukurydza, marchewka, śmietana 12%, szczypior, sól, pieprz) kompot (woda, truskawki, cukier)
|
23.09. |
Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, sól, pieprz Gulasz wołowy z kaszą gryczaną (wołowina zrazowa, cebula, czosnek, musztarda, olej, mąka, sól, pieprz, sos sojowy) Buraczki z cebulką (buraczki, cebula, olej, cukier, sól, pieprz) Kompot (woda, mieszanka owocowa, cukier)
|
30.09. |
Zupa neapolitańska (ziemniaki, marchew z groszkiem, pietruszka, seler, por, makaron(mąka pszenna, jaja), sól, pieprz) Ryba w warzywach (filet z miruny, marchewka, seler, pietruszka , cebula, por, koncentrat pomidorowy, mąka, sól, pieprz) Ziemniaki Sok jabłkowy ( woda, koncentrat soku jabłkowego) Owoc
|
ALERGENY: 1) Gluten 4) Orzeszki ziemne 7) Orzechy 10) Nasiona sezamu
2) Jaja 5) Soja 8) Seler
3) Ryby 6) Mleko 9) Gorczyca
INFORMACJA O PŁATNOŚCIACH
ZA KORZYSTANIE Z OBIADÓW
W bieżącym roku szkolnym zmieniony został termin wnoszenia opłat za posiłki obiadowe w stołówkach Szkoły Podstawowej nr 3 w Polkowicach (w obydwu budynkach). Należną kwotę za obiady osoby stołującej się należy opłacać wyłącznie przelewem na konto bankowe szkoły w terminie od 5 do 10 dnia następnego miesiąca, którego dotyczy płatność (czyli, za miesiąc wrzesień należy zapłacić do 10 października).
Nieobecności ucznia na obiadach, wyłącznie wcześniej zgłoszone u intendenta, będą już odliczone. Informację o należnej kwocie do zapłaty intendent będzie przesyłał każdemu rodzicowi/opiekunowi prawnemu przez dziennik elektroniczny w 3 - 4 dniu miesiąca.
Prosimy o dokładne kwoty wpłat, aby uniknąć zwrotów bądź dopłat.
Nr rachunku bankowego:
- stołówka na ul. Kominka: 67 1020 3017 0000 2202 04 85 7324
- stołówka na ul. Ociosowej: 72 1020 3017 0000 2002 0485 7332
W tytule przelewu należy podać koniecznie:
- imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, którego opłata dotyczy.
Numery telefonów do kontaktów z intendentem w sprawie obiadów:
- stołówka na ul. Kominka: 76 845 -16 - 42 w.7
- stołówka na ul. Ociosowej: 76 845 – 65 -15 w. 225
Kierownik świetlicy